Filtrer

Antal varer: 20 Varer

Sorter efter: Placering - Stigende

Placering - Aftagende
Produktnavn - Aftagende
Pris - Aftagende
Rum
  • Køkken
  • Stue
  • Spisestue

INDBEGREBET AF DANSK HYGGE (OG EN EUROPAREKORD)

Indbegrebet af dansk hygge = stearinlys, masser af stearinlys. Faktisk så mange, at vi danskere kan prale af at have Europarekorden i at brænde stearinlys af, - 6 kilo stearin pr. dansker hvert år bliver det til i vores lille eventyrland.

Vi kan ganske enkelt ikke få nok når det kommer til stearinlys.

 

MED OG UDEN DUFT

Her hos FASMAS Scandinavian Lifestyle sælger vi stearinlys som er gennemfarvede, som ikke løber, og som har en lang brændetid.

Så er der vores store farvevalg: Mørkegrå, lysegrå, hvid, mørkerød/bordeaux, rød, mørkeblå, himmelblå, mellemgrøn, lysegrøn, lilla, rosa og turkis. – Og det er udelukkende de traditionelt udformede stearinlys. Dertil tilbyder vi eksklusive duftlys fra den danske designer Frederik Bagger som udsender en skøn og behagelig duft af eukalyptus og mynte, og selvfølgelig har vi også hvide bloklys i forskellige størrelser.

 

700-t F.kr / 1850

Så langt tilbage går vidnesbyrdene om brugen af lys, og dengang var det okse- eller fåretælle samt bivoks som udgjorde datidens lys.

Nutidens stearinlys kan spores tilbage til år 1850 hvor man havde lært at fremstille fedtsyrer, og at adskille de flydende (olein) fra de faste (stearin) ved varmpresning.

Anvendelsen af paraffin går tilbage til ca. år 1850, og den første blivende danske stearinlysfabrik blev anlagt i år 1842 på Amagerbrogade.

Så Danskerne og deres forhold til stearinlys går næsten 200 år tilbage … ikke så mærkeligt at vi har ”Europarekorden i stearinlys”

 

4. MAJ – OG ALLE DE ANDRE DAGE (MEN IKKE PÅ JULETRÆET, SÅ MEGET)

En af de dage i Danmark hvor der brændes stearinlys af stort set samtidig over hele landet, er den 4. maj, dagen hvor vi fejrer Danmarks befrielse.

Men danskerne benytter enhver lejlighed til at tænde stearinlys / duftlys. Hvis man vil lave selv-hygge derhjemme, eller når der kommer gæster, og så kan duftlys jo sprede glæde både i stuen, i soveværelset og på badeværelset/toilettet.

Til gengæld er vi danskere stort set holdt op med at bruge levende lys på vores juletræer, og det hænger nok sammen med, at vi kommer mere og mere pynt på vores juletræer, og så er levende lys på træet ikke et godt valg.

 

NEMT ONLINE KØB

Stearinlys er heldigvis nemme at have med at gøre. De fylder ikke alverden. Man bruger dem tit, og skal derfor tit købe nye (det giver muligheder for at købe forskellige typer og farver med korte mellemrum), og så er de nemme at købe online.

Klik på vores webshop, nyd synet af de mange forskellige muligheder, og med ganske få klik har du smukke og dekorative stearinlys på vej til din hoveddør.

 

Ps. Husk aldrig nogensinde at gå fra et tændt stearinlys!!!

Jeg er 18+
For at købe på denne side, skal vi sikre, at du er over 18 år
Har du spørgsmål?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og du bliver blandt de første som får besked om:

Tilbud, kampagner, events og konkurrencer. 

Tilmeld dig ved at klikke her: nyhedsbrev!