Menu
Konto

Interview med designer Stine PrangInterview med designer Stine Prang

Stine Prang har udviklet den nye FASMAS-kollektion, København.
Hvad har været din inspiration til kollektionen København?

København-kollektionen er en hyldest til de store danske arkitekter op igennem 50- og 60érne.
Danmark har altid været kendt for sit fremragende enkle møbeldesign, som har været min inspiration i udviklingen af København-Kollektionen.
Den nye FASMAS-kollektion bygger på denne tradition og forbinder fortiden med nutidens tendenser - en moderne klassiker i nutidens farver og materialer

Kreativitet er et af dine stærke DNAér, har du altid ønsket at blive designer?

Som lille pige lavede jeg møbler til mit dukkehus af pap og papir, som interesserede mig meget mere end at lege med dukker. Faktisk har jeg altid været temmelig kreativ, jeg vidste bare ikke, at denne evne også kunne bruges i designindustrien.
Mit studiobesøg på Krabbesholm designskole, som har specialiseret sig i kunst, arkitektur og design, gav mig mod til at gå i dybden med mine kreative evner.
Dette opmuntrede mig så meget, at jeg søgte ind pä det Kongelige Danske Kunstakademi.

Hvad fascinerer dig mest ved dit job?

Jeg synes, at det er spændende at se, hvordan egne tanker og ideer, som du tegner på et stykke papir, bliver til produkter og møbler som du kan se, mærke og leve med. Jeg elsker designprocessen, hvor alt er muligt og som resulterer ud i noget, der ikke eksisterede, før du opfandt og udviklende det.

Hvor får du idéerne til dine designs fra?

Der er mange ting der inspirerer mig - natur, arkitektur, men også folks daglige behov for komfort, som der findes en stor tradition for i Skandinavien.
Alle mine designs er ment til at gøre hjemmet mere praktisk og gøre det smukkere. Jeg rejser hvert år til
forskellige messer i Europa for, at få en fornemmelse for de nyeste trends, farver og materialer.
Disse besøg giver mig megen inspiration, nye impulser og tendenser til udvikling af nye designs.

Hvad er de nuværende store interiørtrends? Hvad
kommer dernæst?

Minimalistiske elementer er trendy lige nu, nedtonede farver, naturlige materialer. Vi henter i øjeblikket naturen ind i hjemmet med planter, træ og kurvemøbler, kombineret med marmor, messing og velour. Forbrugeren lægger meget vægt på bæredygtighed og vil gerne vide, hvor møblerne kommer fra og organiske materialer er efterspurgte, det handler mere og mere om følelsen. Hvordan føles træbordet eller tæppet? Farverne er varme brændte toner, som vender langsomt tilbage. Det skandinaviske udtryk har været hos os i mange år bliver med dens minimalistiske look. Trenden får et lidt varmere og blødere touch - med for eksempel organiske former.

Skandinavisk Design - hele verden er vild med det? 

Hvad er Skandinavisk design? Det er design til for alle - det er ideologien i Danmark. Derfor er Skandinaviske møbler og produkter så populære.
De er baseret på funktionalitet og at løse og lette hverdagsproblemer. Det handler ikke kun om det enkle, minimalistiske - funktionen og materialet følger med hånd i hånd. Derfor står skandinavisk
Design aldrig stille, men er i en dynamisk udvikling efter behov.

Relaterede produkter

Jeg er 18+
For at købe på denne side, skal vi sikre, at du er over 18 år
Har du spørgsmål?

Opdag den Skandinaviske livsstil I vores webunivers!

Tilbud, kampagner, events og konkurrencer – tilmeld dig vores nyhedsbrev, og du bliver blandt de første som får besked.

Tilmeld dig ved at klikke her: nyhedsbrev!