Et væld af valgmuligheder

Når man skal ud og købe en ny seng er der rigtig mange forskellige valgmuligheder - det er nemlig ikke kun madrassen vi kigger på, men også selve stellet, opbevaringsmuligheder og måske allervigtigst; længde og bredde. Så hvordan vælger man den rigtige seng? En god måde at starte på, er at se på dit soveværelse. Hvor meget plads er der på soveværelset? Hvilken indretningsstil har du lyst til at følge? Når du har fået de to ting på plads, bliver det automatisk nemmere at vælge en seng ud fra dine behov. Den første tommelfingerregel er at vælge en seng der er stor nok til det antal, der skal sove i den. Hvis du ikke bare deler seng med din partner men også børn og dyr, er det en god idé at vælge en såkaldt King Size seng, så der er nok plads til alle dem der skal sove i den. Hvis du har et lille værelse skal du dog være opmærksom på at du skal bruge ca 55-60 cm mellem seng og væg som bevægelsesrum, så du ikke skal kravle for at komme ind i rummet. Når det kommer til hvordan sengen skal se ud, er det en god idé at tænke over hvad du selv synes giver et behageligt og hyggeligt æstetisk udtryk. Soveværelset er et sted hvor vi kan slappe af, så det er vigtigt at vælge en seng som giver en afslappende atmosfære. For nogle betyder det den klassiske skandinaviske stil med sengestel i træ, for andre er den mere robuste New Yorker stil med en boxmadras og hovedgærde det der giver det mest behagelige look. Udover det, så er soveværelset et sted hvor det er vigtigt at man har masser af plads til opbevaring, så man kan gemme uorden væk. Derfor skal man også tænke over hvilke opbevaringsmuligher man har i værelset. Har man et lille soveværelse hvor der ikke er så meget skabsplads, kan det være en god idé at investere i en seng med indbygget opbevaring. Så forsikrer du at rod og uorden ikke forstyrrer din nattesøvn!

En god nattesøvn

En god nats søvn kan gøre rigtig meget for hvor meget energi og overskud vi har i løbet af dagen - men vidste du at dårlig søvn faktisk kan medvirke til dårligere hukommelse, vægtøgning og endda at vi ældes hurtigere? Derfor er det rigtig vigtigt at vælge en seng, der passer til dig og dine behov så du kan få den søvn du har brug for. Når du har fået styr på hvor meget plads du har til sengen og hvilken indretningsstil du går for, kan du gå videre til det det vigtigste - komforten. Når det kommer til en god nattesøvn, er madrassen du vælger rigtig vigtig. Og valg af madras afhænger både af rigtig mange forskellige ting, som fx. Hvor meget du vejer, hvordan du sover (sover du på siden, maven eller ryggen?) og hvor meget du (eller din partner) bevæger dig om natten. Vi anbefaler at investere i en boksmadras, hvor selve madrassen er opbygget i flere lag, så du får den ultimative liggekomfort. Det er også godt at kigge på om madrassen er opdelt i flere zoner, så madrassen er hårdere omkring de “tunge” områder som ved hofterne og blødere der hvor hovedet og fødderne ligger. Det er ikke kun på soveværelset at man har brug for en komfortabel seng, men også på gæsteværelset eller i stuen, så man har masser af plads til at have venner og familie på besøg. På et gæsteværelse kan man sagtens have en seng stående, mens man i stuen skal have noget der hurtigt og nemt kan ryddes væk. Når man ikke har gæster på besøg kan man i gæsteværelset pynte sengen med puder og plaider, så det bliver et behageligt rum man også kan slappe af i i hverdagen. Til stuen anbefaler vi at finde en sovesofa som både er komfortabel at sidde i under filmaftener og også for dine gæster at sove i. Det er også en god idé at kigge på sovesofaer med indebygget opbevaring, så du nemt kan rydde sengetøj væk i løbet af dagen.

Senge kommer med mange muligheder

  • Senge med opbevaring gør at du nemt kan lægge tingene væk så du sover bedre om natten
  • Med en boxmadras slipper du for at tænke på at købe et stel til sengen
  • Sengestel i forskellige materialer som træ og stål gør at du kan inkorporere din egen yndlingsstil i soveværelset
  • Sovesofaer der både er komfortable at sidde og ligge, og som samtidig har opbevaring er en praktisk løsning til når du har venner på besøg
  • Sengen på soveværelset kan du nemt gøre til et hyggeligt sted til at slappe af, ved at pynte med puder og plaider
  • Daybeds er en nem og pladsvenlig måde at få en gæsteseng og sofa ind i hjemmet på!
Jeg er 18+
For at købe på denne side, skal vi sikre, at du er over 18 år
Har du spørgsmål?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og du bliver blandt de første som får besked om:

Tilbud, kampagner, events og konkurrencer. 

Tilmeld dig ved at klikke her: nyhedsbrev!